Investeren in een huurwoning

Wie heeft er nu geen interesse in een investering met een mooi vast rendement?
Zeker gezien de lage rentestand en wisselende koersen op de beurs.

Investeren in vastgoed geeft enkele zekerheden en onzekerheden. Een samenwerkingsverband met Inka Housing neemt een aantal onzekerheden weg. Wij staan bijvoorbeeld garant voor de huur en nemen u veel van het onderhoud van de woning uit handen.
Wij op onze beurt zitten momenteel met meer vraag dan aanbod van woonruimte, dit is waar u als investeerder ons bij kunt helpen.

Over ons

Inka Housing huurt onder andere woningen van eigenaren met een tweede woning, woningbouwverenigingen en investeerders.
Deze laatste doelgroep weet ons steeds beter te vinden en wel om de volgende redenen:

  • Een hoog rendement.
  • Nagenoeg geen werkzaamheden aan de woning.
  • Flexibiliteit m.b.t. de beschikking over uw woning.

Wij hebben sinds 2001 ervaring in het inhuren en verhuren van woonruimte aan expats en regelen 350.000 overnachtigen per jaar.
Daarnaast bezitten al onze huizen het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen). Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten, waarbij gelet wordt op het comfort en de veiligheid.

De investering

Als investeerder bent u logischerwijs het meest geïnteresseerd in het rendement. Onderstaand hebben wij een voorbeeld omschreven.

Voorbeeld

Het rendement op uw investering is afhankelijk van de aanschafprijs van de woning en het aantal slaapkamers. Bij een aanschafprijs van een 4 slaapkamer woning van rond de €200.000 kan het rendement tot wel 8% zijn.

Bij het bepalen van het hierboven genoemde rendement is geen rekening gehouden met de waardestijging van de woning.

Het is voor ons niet mogelijk een vaste huurprijs te hanteren. Daarmee bedoelen wij dat een woning met een x aantal slaapkamers niet standaard verhuurt kan worden tegen een x maandbedrag. De voornaamste redenen hiervoor zijn:

  1. In de ene regio is meer vraag dan de andere en daardoor een hogere huurprijs.
  2. Wanneer een woning in goede staat is kan deze veelal meer huur ontvangen.

Omdat wij begrijpen dat u graag de harde cijfers heeft, raden wij u aan contact met ons op te nemen zodat wij aan de hand van de staat van uw woning, aantal slaapkamers en de locatie, u een gerichte huurpijs kunnen aanbieden. U vindt de manier van contact zoeken onderaan deze blog.

Wat doet Inka Housing voor u

  • Vast rendement: Wij kunnen, indien gewenst, meerjarencontracten aangaan tegen een vast rendement waarbij het risico van leegstand geheel voor rekening van Inka komt.
  • Adviseren: Wij kunnen u adviseren over de plaatsen waar het beste woningruimte kan worden aangeschaft. Dit is namelijk afhankelijk van; de vraag, gemiddelde koopprijs en de wet en regelgeving binnen bepaalde gemeenten. Een woning in bijvoorbeeld Hoofddorp is al gauw €100.000 goedkoper dan een vergelijkbare woning in Amstelveen, terwijl met deze twee plaatsen hetzelfde gebied bediend wordt.
  • Opknappen: Heeft u een woning op het oog of net aangeschaft dan kan Inka deze woning gebruiksklaar maken voor de verhuur. Wij weten precies wat er aan een woning gebeuren moet om deze conform de normen van SNF voor haar klanten gereed te maken. Samen met u zullen wij de woning doorlopen en een offerte maken van de werkzaamheden. Ons uitgangspunt is om de kosten van het opknappen zo laag mogelijk te houden. Het verrekenen van deze kosten kan op diverse manieren die in onderling overleg worden bepaald.

Garanties

Inka Housing kan garanderen dat u snel weer over uw woning kan beschikken. De werknemers die Inka Housing huisvest zijn van buitenlandse afkomst en hebben het ‘centrum van hun bestaan” in het buitenland. In dat kader is de huurbeschermingswet niet van toepassing. Ook verhuizen de medewerkers regelmatig zodat voorkomen wordt dat zij huurrechten opbouwen. Wanneer u de woning terug wenst, kan dit veelal op korte termijn in overleg georganiseerd worden. Dit is een groot voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een gezin uit Nederland. Zij vallen namelijk wel onder de huurbeschermingswet. Ook is het mogelijk wanneer uw woning in de verkoop staat om bezichtigingen uit te laten voeren wanneer dit minimaal één dag van te voren aan ons wordt doorgegeven.

Wij zijn verantwoordelijk voor uw woning en controleren de woning ongeveer 1 keer in de 2 weken of de huisregels worden nageleefd. U hoeft zich daarom niet ongerust te maken over grote vernielingen en criminele activiteiten, zoals wietplantages.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie van ons hebben? Neem dan gerust contact met ons op door middel van ons contactformulier of te bellen naar +31 (0)6 278 70 170.