SNF Keurmerk voor Inka

Wij van Inka Housing zijn trotse eigenaren van het SNF keurmerk! In dit artikel zullen wij u kort vertellen wat dit keurmerk inhoud en wat de voordelen voor u zijn.

Wat houdt het keurmerk in?

SNF staat voor Stichting Normering Flexwonen. Deze stichting heeft een onafhankelijk bestuur onder voorzitterschap van Koos Karssen en ziet erop toe dat flexwonen volgens de normeringen wordt nageleefd. Wilt u weten wat de normeringen van flexwonen zijn, klik dan hier.

Flexwonen, oftewel flexibel wonen, houdt in dat men tijdelijk woonruimte zoekt. Dit is vaak het geval bij bedrijven die hun werknemers uit het buitenland naar Nederland halen. Inka Housing zorgt vervolgens dat deze arbeidsmigranten voor de tijd dat zij werkzaam zijn in Nederland voorzien zijn van huisvesting.

Dit keurmerk geeft gemeenten, werkgevers, werknemers, buurtbewoners en u dus ook de garantie dat huisvesting van arbeidsmigranten bij ons in orde is.

Waarom bestaat dit keurmerk?

Het keurmerk is in het leven geroepen om het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor de jaarlijks circa 300.000 werknemers uit het buitenland te bevorderen. Met het SNF keurmerk kunnen bedrijven aantonen dat hun huisvesting in orde is.

Hoe wordt het keurmerk gecontroleerd?

Er zijn een aantal controlerende instellingen aangesteld door SNF. Deze controlerende instellingen nemen jaarlijks een steekproef van de huisvestingslocaties van de keurmerkhouders. Bij deze controle wordt er door de onafhankelijke instelling fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimum aantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Voldoet de huisvesting niet, dan wordt de onderneming uit het register van SNF geschreven.

Wanneer is het keurmerk ontstaan?

Sinds augustus 2013 kunnen uitzenders, werkgevers en particuliere huisvestingsbedrijven zich bij SNF aanmelden voor het keurmerk. Er zijn al 125 bedrijven, met meer dan 2.500 huisvestingslocaties opgenomen in het register. Daarnaast hebben 75 bedrijven zich aangemeld om het keurmerk te behalen.

SNF is vorig jaar door ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, LBV en De Unie opgericht om het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland te bevorderen.