Verhuren

Wilt u uw woning verhuren?

Het verhuren van uw woning aan Inka Housing neemt voor u een aantal zorgen weg en biedt u de volgende voordelen. Zo kan uw huis bijvoorbeeld tijdens de huurperiode te koop blijven staan. Ook kunt u investeren in een woning, om vervolgens vast rendement te ontvangen. De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Maandelijkse huurinkomsten

  Of er nu een huurder in zit of nog niet, dat risico is voor ons. U ontvangt van ons maandelijks de huurinkomsten.

 • Uw onderhoud uitbesteed

  Onze regio coördinator, technische dienst en schoonmaak zullen uw woning onderhouden, waardoor u bijna geen omkijken meer heeft naar uw woning.

 • Wij zorgen voor de juiste huurder

  Met behulp van onze klant matchen wij een woning en bewoner, door periodieke controles zien wij hierop toe.

Even een korte check of uw woning al verhuurklaar is

Er zijn een aantal punten waaraan uw huis moet voldoen voordat het een huis kan zijn voor buitenlandse medewerkers:

 • U bent zelf eigenaar of beheerder van de te verhuren woning, waarbij het is toegestaan dat wij uw woning onderverhuren.
 • Uw woning beschikt over een keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamers. Waarbij elke ruimte is gestoffeerd, afgewerkt en verwarmd. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen wij dit meestal ook voor u in orde maken.
 • Uw CV-installatie wordt minimaal iedere twee jaar onderhouden. Bij voorkeur met een servicecontract. Als dit nog niet het geval is, kunnen wij u hierin adviseren.

Wilt u iets laten uitvoeren in of aan uw woning?

Stappenplan bij het verhuren van een woning

Wij nemen u graag even mee door de stappen die ervoor zorgen dat u uw woning gemakkelijk kunt verhuren aan ons.

Stap 1: Introductiegesprek


Contact met Inka

U neemt contact met ons op. Allereerst bedankt voor uw interesse en het vertrouwen in ons. Uw kostbare bezit nemen wij dan ook uiterst serieus. Wij zullen samen met u een paar basisvragen doornemen. Zo kunnen wij snel bepalen of uw woning matcht met ons aanbod. Antwoorden die wij van u nodig hebben zijn:

 • Het aantal slaapkamers van uw woning.
 • De huurprijs die u voor uw woning wilt ontvangen. Wanneer u nog geen prijs in gedachten heeft kunnen wij u hier na de bezichtiging over adviseren.
 • De adresgegevens van uw woning.

Wanneer er wederzijdse interesse is zullen wij met u een afspraak maken voor een bezichtiging.

Tijdens de bezichtiging kunt u gerust de vragen stellen die nog in u opkomen. Wij willen graag dat u weloverwogen en zonder zorgen zaken kunt doen met ons. 

Stap 2: Woningmatch


De bezichtiging

Zowel u als wij hebben beiden de intentie om zaken met elkaar te gaan doen en hebben inmiddels een bezichtiging ingepland. Wij lopen graag met u door uw huis en maken ook meteen van de gelegenheid gebruik om elkaar beter te leren kennen. Zo kunt u gemakkelijk in uw eigen huis aan ons de vragen stellen waar u graag antwoord op heeft.

Wanneer wij met u door de woning lopen gaan wij vaak al grondig te werk. Op deze manier zijn wij bij wederzijdse interesse klaar om in te richten en eventueel op te knappen. Ook is de huidige staat en eventuele inventaris meteen bekend.

Onze afspraken bevestigen

Als beide partijen het overal mee eens zijn en alles duidelijk is, zal het concept contract opgesteld en naar u gemaild worden. Op deze manier kunt u het in alle rust nog eens doornemen. Wanneer er verder geen vragen meer zijn en beide partijen tevreden dan zullen wij de samenwerking met elkaar aan gaan.

Stap 3: De verhuurperiode


Uw woning is verhuurd​

U heeft uw woning aan ons verhuurd en nu is het tijd om te genieten van de maandelijkse huurinkomsten. Wij zorgen ervoor dat uw woning in goede staat blijft dankzij onze regionale teams die periodieke controles uitvoeren. Ook wanneer er iets mis gaat in de buurt zullen wij hier snel actie op ondernemen.

Daarnaast nemen wij de gas-, water-, stroom-, internet- en de meeste gemeentelijke kosten voor onze rekening. U heeft dus vrijwel geen omkijken meer naar uw woning.

U wilt uw woning terug

Natuurlijk vinden wij het jammer dat wij uw woning niet meer kunnen verhuren. Maar wij vinden het belangrijk dat er prettig wordt samengewerkt. Daarom bespreken wij de redenen tot opzegging ook af in het contract. Wanneer andere redenen voor de terugname zorgen, zullen wij zoveel mogelijk met u meedenken.

Recensies

“Via Inka Housing hebben wij drie jaar ons leegstaande huis verhuurd. Dit is prima bevallen, Inka is een professionele organisatie die er op toeziet dat er goed met het huis wordt omgegaan door de huurders.”

Meer weten?

Direct uw woning te huur aanbieden?

Bel Shanta of Hans op +31 (0)6 387 54 163

Aanvullende diensten

Wij zijn ons door de jaren heen steeds meer gaan specialiseren in aanvullende diensten welke een raakvlak hebben met het onderhouden van een woning. De prijs hiervan is op aanvraag. Enkele voorbeelden van aanvullende diensten zijn:

 • Extra kamers maken
 • Schilderwerk binnenshuis
 • Behangen van kamers
 • Stopcontacten (ver)plaatsen

Opzegtermijn

Wanneer uw woning is verkocht, kunt u de huurovereenkomst opzeggen. Er zal in dit geval een opzegtermijn van drie maanden worden gehanteerd. Drie maanden is meestal de tijd die voorbij gaat voordat de nieuwe bewoner in uw huis zullen treden. Mocht deze periode korter zijn, zullen wij u hierin zoveel mogelijk tegemoetkomen.

Services

Inka voert periodiek controles en onderhoud uit in uw woning. Op deze manier blijft uw woning in een goede staat. Tijdens deze controles zal er gelet worden op beschadigingen in en buiten de woning. Wij zullen deze altijd proberen direct te verhelpen en wanneer nodig met u te overleggen.

Betalingsvoorwaarden

Wij betalen de eenmalige borg van uw woning vooraf en zullen de maandelijkse huur aan het begin van elke maand vooruitbetalen. Er wordt over het algemeen een contract opgesteld voor minimaal één jaar met een diplomatenclausule. Door deze clausule toe te voegen is het mogelijk om uw woning tijdelijk aan ons te verhuren. Ook u kunt vanwege deze clausule opzeggen, rekeninghoudend met de afgesproken opzegtermijn. De huurprijs komt in overleg met u tot stand.

Garanties

 • U ontvangt uw huur ook als de woning leeg staat
 • Wij dragen zorg voor gas, water, stroom, reparaties, onderhoud en schoonmaak
 • Wij controleren regelmatig uw woning en nemen de nodige acties
 • Uw woning blijft verkoopbaar gedurende de periode dat uw huis wordt verhuurd

Wilt u meer weten? Wij geven persoonlijk advies.